blog

blog

Leuke stroomversnelling

Het beginPosted by Lies 23 Mar, 2014 15:39:31
We zijn (gelukkig :-) in een stroomversnelling terechtgekomen... de verbouwingen vliegen vooruit!
Beneden in de keuken (en voorlopig ook living want het dak moet vernieuwd/gerenoveerd worden) is het gewelf bijna volledig gevoegd de badkamer is bijna volledig betegeld, er hangt zelfs al verwarming, de wc is af, de slaapkamer is ook bijna afBuiten ligt het terrasje er al, er moet enkel nog een laag dolomiet op komen, de buitenverlichting hangtEn ja, ik weet het, het is allemaal bijna! Maar dat is de schuld van de deuren en vensters die wat langer op zich lieten wachten dan gepland! Maar dinsdag komen ze eraan... Die mannen gaan wel 2 dagen nodig hebben om 4 ramen en 2 deuren te steken, maar dat is ons probleem niet :-)
Dan wordt het echt afwerken, nog tegelen in de keuken, de keukenkasten staan te wachten in onze living om geplaatst te worden. In de badkamer de ontbrekende muur tegelen en voegen, de lavabo plaatsen en klaar, in de slaapkamer nog 1 gyprocplaat plaatsen en verven, en dan het bed en de kast in elkaar steken en nog wat kadertjes en klaar. Verder nog de omlijsting van de deuren, wat moluren en plinten en dan zullen we er ongeveer zijn. En dat allemaal in goed 2 weken... We vervelen ons zeker niet!!

Daar tussenin moeten we natuurlijk ook beginnen zaaien om in de zomer producten te hebben om naar de markt te gaan. Morgen komen de tomaten- en meloenenzaadjes toe. Teelaarde genoeg liggen om te beginnen.Het land werd al voorbereid voor de 1e lading meloenen.We plantten 100 kg patatjes en de fèves en ajuintjes schieten goed omhoog.
Dit wat betreft werk :-)

We zagen onze kerkuil al regelmatig, die nu echt wel zijn vaste stek heeft in het uilenhuis in de grote schuur.Vorige week zagen we echter een ver familielid van hem, de steenuil, in onze grote den. We hopen hem te kunnen behouden, mocht er iemand een steenuilenhuisje hebben en het niet meer gebruiken, mag je het gerust op onze kosten opsturen :-)Een koppel torenvalkjes heeft de duiventoren veroverd na het vertrek van de kerkuil, en laten zich elke dag zien en horen in het venstertje van de toren.
We hopen op veel gevleugelde babietjes deze lente...

En verder liepen hier natuurlijk ook onze 4 kindjes nog rond, waarmee het prima gaat!
Eerst werd Aagje 1 jaar.Ze is een echte spraakwaterval aan het worden, al is het nog maar gebrabbel en 2 namen dat ze kan: Aagje en Gabbin (de hond). Mama en papa lukt enkel als ze iets heel erg hard nodig heeft, alhoewel ze dan meestal heel hard begint te wenen tot ze haar zin krijgt. Ze stapt al flink achter haar wagentje aan en waagt zich af en toe aan een evenwichtsoefening op haar 2 voetjes.2 weekjes later was het dan de beurt aan Jasper die 3 jaar werd.We vierden zijn verjaardag 2x want ook Louis, de vorige eigenaar, was jarig op 11/03 en kwam ons de dag erna helpen met zaaien, voorbereiden, ...Intussen beginnen we stilletjesaan te denken aan de volgende verbouwingen: ons eigen huis. We hebben nu maar 3 slaapkamers, en voor 6 mensen en familiebezoek is dit te weinig. Voila, en zo blijft ne mens altijd bezig :-)