blog

blog

Inspectie op de werkvloer

2015Posted by Lies 01 Mar, 2015 21:56:00

We hadden het vandaag weer aan onze rekker: 'mogen we nog eens bovenkijken??' Inspectie op de werkvloer. Liefst als de verf nog nat is, er veel stof ligt of veel materiaal rondslingert. 8 voetjes springen dan rond van de ene lege kamer naar de andere. Een paar weken geleden ging dat nog heel moeilijk, want dan moesten die voetjes over de leidingen van water, verwarming, afvoer, electriciteit enz.

Nu liggen er overal verhoogde OSB-platen, die de volgende maanden onze vloerbedekking zullen zijn. Net zoals de muren van alle kamers in dezelfde basisonderlaag wit geverfd zijn. Het enige verschil tussen de slaapkamers en de living is dat er in de slaapkamers al plafond hangt en in de living en de 2 gangen kunnen we nog zien hoe we het volgende winter warm zullen houden.

4 maanden hebben we eraan gewerkt. Het was bijna een nieuwbouw, er was niks behalve een verschrikkelijk slecht gegoten betonnen vloer, een lekkend dak, 4 dikke buitenmuren en 2 dikke binnenmuren.

Het dak werd vakkundig door Ollie hersteld, we hebben balken gestoken, vensteropeningen gemaakt, deuropeningen gemaakt, muren gezet, leidingen gelegd, geïsoleerd, gevloerd, geverfd, ge...

Volgende week gaan we dan verhuizen. 'k Had nochtans gezegd om niet meer te verhuizen, maar gelukkig is het niet ver, slechts een verdieping omhoog en de keuken blijft waar ze is.

En dan beginnen we met volle moed aan een nieuw project: de gîte. Een fluitje van een cent is het niet, maar 't is toch een veel kleiner project: slaapkamers opfrissen met een likje verf en een nieuwe vloer, en nieuwe meubeltjes erin, 2 badkamers maken en een keuken installeren. Buiten dan eerst het puin van boven opruimen, een terras maken en de tuin zomerklaar maken.

Ook het veld begint onze aandacht te vragen: de fèves en ajuinen die groeien vanzelf, maar de aardbeien werden gekuist en onder plastic tunnels geplaatst en binnenkort gaan we weer aan het zaaien: tomaten en meloenen. We hopen het dit jaar beter te doen door de (slechte) ervaringen van vorig jaar, en daardoor hopelijk een betere opbrengst èn tijdswinst.

Op familiaal gebied gaat alles prima. De kindjes zijn van school veranderd en gaan nu naar Valence d'Agen. We vierden Aagje's verjaardag, die werd al 2 jaar, en volgende week wordt Jasper 4 jaar.

Nog enkele sfeerbeeldjes van onze toren: een laagje sneeuw van 1 cm en enkele dagen later een dubbele regenboog die eindigde in ons veld. Ollie zag het echter niet zitten om te gaan graven...