blog

blog

Blij weerzien met onze zetel

2015Posted by Lies 24 May, 2015 20:40:50

We hebben al een aantal keer kunnen rekenen op onze ouders, waarvoor onze dank smiley maar deze keer was de nood toch wel heel acuut! Met nog zoveel werk voor de boeg en meer vakantiedagen dan schooldagen in mei, zagen we het toch niet echt goedkomen. Er werd dus een telefoontje gepleegd naar Brugge "au secour!!!" En opa en oma sprongen een aantal dagen later gezwind op het vliegtuig richting zuiden om op 4 patatjes van kindjes te komen letten. Vandaag, bij het vertrek, gaf oma toe dat ze het niet goed zag komen op de dag dat ze toekwamen en al het werk zagen...

We hebben dan ook (weeral smiley) heel hard gewerkt de voorbije 2 weken om alles af te krijgen voor onze 1e gasten in de nieuwe gîte... Als we dachten dat het vorig jaar spannend was (toen waren we een uurtje voor de gasten arriveerden klaar) dan was het nu nog spannender, want toen M en I toekwamen was Ollie nog een laatste wandlampje aan het hangen. 's Avonds bleek ook dat we vergeten waren om kapstokken in de kast te hangen, en een douchematje ontbrak, maar dat is intussen allemaal al geregeld. Murphy bleef weg dit jaar, geen lekage, geen gebrek aan watertoevoer of wat dan ook.

En we zijn heel tevree met het resultaat:

de badkamer 2 weken geleden...de badkamer nu:
de living vroeger:de living/keuken nu:


de slaapkamer vroeger:de slaapkamer nu:

Ook buiten werd hard gewerkt om het geheel wat properder te krijgen: er werd een toegangsweg gemaakt door de tuin van de parking naar de gîte, voor het zwembad werd opgeknapt, en opa en Sarah werkten hard om de tuin te vrijwaren van onkruid.

Nu wacht ons een drukke week op het land, want de laatste 2 weken is daar niet veel gebeurd, behalve dat alles goed gegroeid is, ook het onkruid! Ook in de serre staan er veel, heel veel grote groene dingen te wachten om gepland te worden.

En dan vliegen we er weer 2 weken keihard in om de laatste kamer met badkamer af te werken! We kijken er alleszins naar uit, naar het einde van de werken smiley

Intussen is de natuur ook op gevogeld gebied zijn gang gegaan. Onze valkjes die in de inham van het badkamerraampje van de toren huizen hebben 6 (!) jongen. Niet zo handig voor ons en de vakantiegasten want het raampje kan niet open, maar wel heel chique om te zien, 6 hoopjes dons die liggen te wriemelen.

En onze kerkuil heeft dit jaar ook companie gevonden en voor nageslacht gezorgd! We weten niet precies hoeveel jongen ze heeft, maar we vermoeden dat we er al 4 gezien hebben in onze schuur. Ze zijn al serieus groot en leren vliegen op dit moment. Een paar avonden geleden (allee, t was eigenlijk nacht) kwamen we binnen in de schuur en zagen we ze vliegen. Het zorgde een beetje voor paniek en er kwam zelfs een luchtbotsing van, super om te zien!!Met al dit positieve nieuws neem ik afscheid voor vandaag. Vanmorgen hebben we alvast wat meloenen gepland die eigenlijk vanavond onder tunnel zouden moeten gezet worden, maar we zien het geen van beide nog zitten. We kruipen in onze zetel, die heeft ons lange tijd moeten missen!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gukkos 28 May, 2015 19:23:46

Amaaai, dat ziet er goed uit!
Weer een pakske werk verzet zie ik nu ik hier alles eens heb gelezen. Echt de moeite! Hoedje af

Tot binnen een paar dagen ;) We kijken er al naar uit!

Posted by Lieve en Hugo 25 May, 2015 21:09:13

Hallo Lies en Olivier!
Fantastisch wat jullie weeral gedaan hebben de voorbije weken!
Prachtig!! En dat terwijl wij een luilekker weekendje hadden met de zussen Jespers en onze mannen in Hevoirt (Nl)

Liefs, Lieve

Posted by Saskia 24 May, 2015 23:26:37

Wat zijn jullie toch ontzettende doorzetters!!! Fantastisch wat jullie verzetten!!! Ben zooo benieuwd om het eens te zien en zooo jaloers op Fie en Gukke. Een dikke kus voor jullie alle zes en bluve hoane!!! Xxxx

Posted by Stijn 24 May, 2015 21:51:34

Als Saartje Staartje nog niet moe is... Hier is ook nog wel wat onkruid te vinden op de weide 😂