blog

blog

x

2015Posted by Lies 20 Jul, 2015 17:37:29
Dit is zomer zoals we het ons hadden voorgesteld: warm warm warm lekker weer warm warm warm smiley
De meloenen zijn suikerbommen, de tomaten joekels en de vakantiegasten tevreden (allee, ze zien er alleszins tevreden uit).
Het is dit jaar wel zo warm dat de meloenen te goed groeien en we binnenkort al zonder gaan zitten, wat heel spijtig is natuurlijk, maar verkocht is verkocht.

De gite is intussen helemaal klaar, alleen hadden we wat te weinig tegels besteld en is in beide badkamers de bovenste laag niet getegeld, maar dat mag het doucheplezier niet vergallen! Bijbesteld, maar ze kwamen binnen de dag dat onze gasten toekwamen, en nu is het nonstop tot eind augustus! Enkel onze duiventoren is nog vrij de laatste week van augustus, wie nog zin heeft...

Het zwembad is zaaaalig en er wordt elke dag gretig in geplonst en gezwommen! Onze Jasper was een maand geleden nog bang als er een druppel water op zijn koppie viel en nu springt hij van de kant in het water, smijten we hem door de lucht, ni te doen! Ook Sarah en Robel zijn echte waterratten en ons Aagje ook in het babybad!

3x per week staan we op de markt. Ons klienteel groeit, oude klanten van vorig jaar en nieuwe klanten, en ook elke markt wat vakantiegangers: vlamingen, nederlanders, walen, fransen, italianen, spanjaarden, britten, ...

Intussen denken we na hoe onze toekomst er zal uitzien. 1 ding is zeker: we willen niet terugkomen naar het noorden! Maar wat en hoe we nu werken brengt niet genoeg op om een jaar van te leven en toch ook wat te sparen voor de onvermijdelijke kosten die er in de toekomst aankomen. Een 3 gite komt er deze winter, omwille van diezelfde financiële redenen, niet smiley
Misschien dat Ollie wel een deeltijdse job zoekt. Moest ons kindergelddossier eindelijk eens in orde komen zouden we ook al wat beter kunnen ademen, maar OMG, wat een bureaucratie! Niemand praat met niemand, ons dossier werd zomaar afgesloten omdat we niet op tijd waren met het bezorgen van bepaalde documenten, documenten waarvan we niet eens wisten dat we ze moesten bezorgen, of een document dat van Acerta moet komen maar Acerta stuurt niet rechtstreeks naar particulieren en de organisatie hier wil geen contact nemen met Acerta, enzoverder enzovoort. Maar intussen moeten we wel (heel veel!) sociale bijdragen betalen en hebben we dus nog steeds geen kindergeld!

Maar laat ons het vrolijk houden en nog maar eens terug komen op onze gevleugelde bewoners. De valkjes en de kerkuilen hebben het nest verlaten, maar we hadden al een vermoeden dat ook onze steenuiltjes met een nest jongen zaten want onze poezen werden regelmatig onder vuur genomen. En inderdaad, ik was in onze schuur tussen verhuisdozen die maar niet uitgepakt geraken aan het zoeken naar dat ene ding dat je dan dringend nodig hebt, toen ik achter een glazen deur een jong uiltje gekneld zag zitten. Ooooh, zo schattig om te kunnen redden, maar ja, daar zit je dan mee hé. Dichtstbijzijnde dierenhulpcentrum meer dan een uur rijden, dat was er toch over. Wat eten proberen te geven, niet willen. 's Avonds dan maar boven op de hooizolder gaan zetten in de hoop dat de ouders het zouden terugvinden.
We zien ook regelmatig Kim de Hert opduiken in onze velden achteraan, en ze knabbelt weliswaar wat aan onze laatste tomaten, maar dat geeft niet, zij mag dat! Elke avond echter ook bezoek van honderden vogeltjes, gelukkig blijven ze maar een uurtje op de electricteitsdraden kwebbelen en wat tomaten pikken.

En misschien nog net vertellen dat we zaterdagnacht de ergste wind ooit hebben meegemaakt! Onze halve sparrenboom lag in naaldjes in en rond het zwembad zondagochtend! Dus na de zondagsmarkt hebben we ipv te rusten wel wat mogen kuisen. Daarmee is ook de knoop doorgehakt: blijft de sparreboom of niet, neen, hij blijft niet! Hij is wel meer dan 15 meter hoog, dus daar gaan we ook nog eens goed over nadenken hoe we dat gaan doen!

Maar eerst ga ik morgen nog eens goedgeladen naar de markt, hopelijk kom ik leeg weer terug smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.