blog

blog

Heimwee (voor 1 dag)

2015Posted by Lies 11 Nov, 2015 18:49:23
Het weer is hier de laatste weken schitterend geweest, bijna elke dag boven 20°, we liepen regelmatig in t-shirt en zelfs short rond. Zo hadden ze ook voor vandaag voorspeld, spijtig genoeg is de mist de hele dag blijven hangen. Gevolg: een koude en kille herfstdag zowaar! En dan opeens slaat de heimwee toch weer toe, vooral met de kerstdagen in het vooruitzicht... Gelukkig geven ze morgen weer schitterend weer zonder mist...
Door al dat lekkere weer plukken we nog steeds tomaten uit onze tuin, maar deze week moeten ze er toch aan geloven, want het veld moet gekuist worden! Het overgrote deel van ons veld is echter al ingezaaid met tarwe door onze buurboer. Het doek is dus gevallen: volgend jaar geen tomaten en meloenen meer op grote schaal. Maar niet getreurd lieve lezers: voor onze gasten voorzien we genoeg lekkere groenten en fruit.
Ollie is intussen begonnen met het volgen van een cursus internetprogrameren. Meest van de tijd heeft hij thuis les, af en toe moet hij eens naar Valence en een enkele dag naar Toulouse.
Ikzelf ga naar 2 markten per week: de gekende markt in Valence en op zondagmorgen naar Agen. Verkoopwaar: zelfgemaakte soep. Het verkoopcijfer ligt nog niet waar ik het wil hebben, maar het gaat in stijgende lijn, de zomerse temperaturen doen er natuurlijk geen goed aan :-)

Met de kindjes gaat alles super, ons Aagje gaat naar school sinds september, hoera voor Aagje en voor school smiley. De laatste 2 weken van oktober was het hier alweer vakantie, maar we hebben een paar daagjes een uitstap gemaakt oa naar een zoo in de buurt van Albi die toch een beetje in de buurt kwam van de benaming 'zoo' (niet evident hier in Frankrijk!)We gingen ook regelmatig een stapje in bossen en wei zetten en de tuin werd onder handen genomen.
De week na de vakantie was het echter vakantie in Belgenland en kwamen nichtjes en neefje een paar daagjes logeren. Na 2 jaar een heerlijk weerzien tussen alle kindjes, super!!
Binnenkort vervolg van ons verhaal, want er is meer te vertellen, maar hier alvast nog wat sfeerfoto's:En uiteraard mag ik niet vergeten te vermelden dat Ollie onze site www.litjolie.com helemaal vernieuwd heeft!! Op de pagina van de foto's vind je nog meer sfeerfoto's terug van deze zomer, waarvoor ook dank aan de fotografen en modellen van dienst! En het lijkt wat laat zo half november, maar toch wil ik al onze vakantiegangers bedanken, we hebben een superleuke zomer gehad met jullie allemaal!! Elke week was het opnieuw afscheid nemen, wat soms onze kindjes erg zwaar viel, maar we hadden het niet willen missen. De oude en nieuwe vriendschappen zitten gemetseld in ons hart!!

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Manu en Hilde 29 Nov, 2015 10:57:51

Heimwee? gelukkig maar voor één dag....

Hier in Brugge, allé t'is meer in Jabbeke hebben wij ook heimwee naar die toffe tijd dat we jullie hier hadden. Regelmatig vallen jullie namen nog en.... de foto van Ollie met zijn Mariejanneke die nog steeds in die bruine kroeg hangt, brengt ook een beetje heimwee teweeg. Wij zijn jullie zeker niet vergeten hoor.

We zijn blij dat het jullie goed gaat, wensen jullie allemaal een prettig eindejaar en hopen jullie in 2016 toch eens te zien.

Grts van Manu en Hilde en ook vanwege die gekke (V)ollieballers van de dinsdagavond.


Posted by Lieve en Hugo 11 Nov, 2015 23:02:32

Hallo lieve mensen zo ver van ons weg! Mooie vernieuwde website, kreeg weer dadelijke goesting en heimwee.
Vandaag is mijn lieve Hugo zowaar ook plots beginnen verbouwen. We moesten de kamer van Jasper "die nu intussen al een jaar een eigen zaak heeft en het nest dus uitgevlogen is" nog eens een likje verf geven en dus opfrissen. Maar die houten plankjes van 't plafond was hij eigenlijk ook wel beu... Die moeten eraf. Even later stond schoonzoon Ben mee in de kamer en na hun grote verbouwingen in hun huis was hij het duidelijk nog niet beu want hij zei "ja! afbreken!" stak de handen uit de mouwen er is op een half dagje al zeer veel gedaan! ;-) Fat kennen jullie hé? Veel liefs uit Bornem xxx