blog

blog

Een nieuw jaar een nieuw begin

2015Posted by Lies 16 Jan, 2016 17:55:34
Uiteraard eerst aan al onze lezers, volgers, vakantiegang(st)ers, familie, vrienden, ... een heeeeel gelukkig nieuwjaar, met veel centjes, veel liefde en geluk, maar bovenal een goede gezondheid!
Want daar kan Ollie van meespreken. De laatste schooldag voor de kerstvakantie hebben we 's avonds de kindjes mogen droppen bij vrienden om met hem naar de spoeddienst in Agen te rijden. Gelukkig lag hij niet op sterven, want 4 uur later had er nog steeds geen dokter naar hem gekeken en keerde ik naar huis terug. Een lang en pijnlijk verhaal verder spraken we over nierstenen die ze dan op maandag (!) zouden laseren. We zijn intussen meer dan 3 weken verder, en nog steeds zijn niet alle nierstenen verdwenen...
De pijn was tegen Kerstmis gelukkig grotendeels weg en konden we gezellig met zijn zessen vieren. Op Kerstavonddag gingen we nog naar Sarlat, zo'n 2 uur rijden richting noorden naar wat zou één van de mooiste kerstmarkten van Frankrijk zijn. 't Was een mooie kerstmarkt, maar zooo bijzonder vonden we hem nu ook niet :-)Maar we vonden het wel heel gezellig om te flaneren in de kleine straatjes van Sarlat, en we picknickten op een verlaten pleintjeOp de terugweg brachten we nog een bezoekje aan Cahors, waar het nog druk was voor kerstavond te zijnKerstavond lagen er dan ook 4 kindjes vredig te knorren in hun bedje, om op kerstdag... cadeautjes open te doen, jeueueuj!
Ze vonden het allemaal super, maar Jasper zijn verrekijker vonden ze toch wel allemaal TOP!En op zondag was het dan eindelijk zover: onze vrienden en meter van Robel kwamen ons eindelijk bezoeken!! Met Emma (leeftijd van Jasper) en Sam (leeftijd van Aagje) kwam het kindjestotaal voor een week op 6, dolle boel!
Het weer was wat minder dan de week voor kerstmis, maar het was toch nog lekker in het zonnetjeWe bezochten een dagje ToulouseSaskia was in de wolken van de (trouw)feestzaal van onze 2-zussenburen die een wijnboerderij hebben (waar menige vakantiegangers van ons reeds enkele litertjes wijn van mee naar huis namen smiley)We deden zelf ook pogingen Ollie te verlossen van zijn nierstenen, tevergeefs...Het deed superveel deugd nog eens gezellig in t Vlaams te kunnen kletsen...We konden ook nog eens een gezinsfoto laten trekken, alleen wilde Jasper niet meewerken...Hoewel het speelgoed voor de winter opgeslagen stond werd er toch leuk gebruik van gemaaktEn plots was het oudejaarsavond... met eerst hapjes tijdens de film Rapunzelen toen de kindjes hun einde bereikten (rond 22u geloof ik :-) vierden we alvast nieuwjaar met kleine vuurwerkjes We genoten de rest van de avond (zoals menig andere avonden) van enkele spelletjes 'Carcassonne'. We hadden het graag ter plaatse gaan spelen, maar het was nèt te ver rijden in zo'n korte week.

Nieuwjaarsdag was het weer opnieuw wat frisser, maar dat hield ons niet tegen nog een wandeling te maken aan het Canal de la Garonne boven de Garonne En weeral was de dag te kort, en ipv een wandeling werd het een autorondritje in het pittoreske Montjoi, een dorpje zo weggeplukt uit een Asterixverhaal.Zo vloog de Kerstvakantie voorbij en begonnen we het nieuwe jaar. De eerste reservaties voor de grote gîte zijn al binnen, plannen en ideeën hebben we genoeg (maar geld hé, altijd tekort smiley), Ollie zit middenin zijn cursus (vraag me de naam niet, 't is om websites te maken) en ik ga naar de markt met soep. En we kijken halsreikend uit naar lekker weer, want al is het hier nog maar een week of 2 koud, we hebben het alweer gehad met de kou!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.